top of page
Xerrades i tallers
 

Xerrades i tallers a escoles, instituts i col·lectius de mares/pares

Amb la finalitat de dedicar un espai per a parlar i reflexionar sobre alguns temes d'interès destacat relatius a l'educació i els aprenentatges, proposem un seguit d'activitats adreçades a mares i pares. Aquestes xerrades es poden enfocar per franges d'edat: de 3 a 6 anys (Pre-escolar), de 6 a 12 anys (Primària) o de 12 a 15 anys (Secundària) o bé adequar-les a situacions concretes que es puguin plantejar. També es poden programar com a tallers, de durada variable (a partir de 3 o més sessions, una per setmana).
Xerrada-col·loqui: Tècniques de comunicació per a entendre'ns amb els nostres fills i filles
La proposta que els presentem és dedicar un temps, en forma de xerrada-col·loqui, per a reflexionar sobre la comunicació amb els nostres fills i filles i oferir-los unes tècniques senzilles i aplicables per tal que, entre mares/pares i filles/fills, es puguin anar donant les condicions més adequades perquè la comunicació familiar sigui més fàcil, rica i millor, tant en quantitat com en qualitat.
Xerrada-col·loqui: Els nens moguts i el TDA/H: perquè són així i com relacionar-s'hi 
Ens proposem presentar aquest gran calaix de sastre que és l'actual diagnòstic de TDA/H i analitzar-ne els símptomes, les causes i descriure la manera més apropiada per a fer-hi front. L'objectiu de la xerrada serà el donar elements per teixir una relació comprensiva i afavoridora amb el nen/a que no pot parar quiet i que té dificultats per a concentrar-se. Es parlarà dels aspectes que cal observar per a millorar la relació i el desenvolupament dels afectats tant a casa, com a l'escola i al lleure.
Xerrada-col·loqui: Els límits: com i quan posar-los, com dir prou i quan dir no
"No ens fa cas, passa de tot, no escolta, va a la seva, li diem una cosa i ho fa al revés, li hem de repetir les coses mil vegades, mai en té prou, ni amenaçant-lo: Si no fas tal cosa, no et compraré xuxes/cromos/berenar/mòbil, etc.". Sovint la impotència i la frustració s'apoderen de nosaltres perquè els nostres fills/es no ens fan cas, o bé abusen del que els hem permès fer; en definitiva, transgredeixen sense parar. L'autoritat està qüestionada, quan no ignorada o negada. Plantejar-se l'autoritat, la subordinació dels fills/es i cercar camins d'acord i de respecte mutu és l'objectiu d'aquesta xerrada. Ens proposem donar pautes per a evitar o reconduir les situacions on els límits s'hagin sobrepassat o no s'hagin sabut fixar prou bé.
Ens adaptem a tractar altres temes d'interès que se'ns puguin plantejar
relatius a l'àmbit familiar, escolar o relacional.
bottom of page